Dark horse
Har sån träningsvärk efter gårdagens benpass, idag stod bålen i fokus, kände ungefär noll motivation till att träna mage men jag körde på ändå, borde känna av det lite senare eller imorgon i alla fall. Har tydligen pt pass på måndag så vi får se vad jag hittar på för träning imorgon! Om det ens blir av någon, tanken är nämligen att dricka lite vin med Elin så vi får se hur jag mår helt enkelt!

Jag var väldigt svartklädd idag, tur att jag lyste upp tillvaron med mina rosa små naglar!;)
Vi höra senare, då får vi kanske reda på vad jag ska på för bus!
Kväll hos Maria
Hi babes!

Degar just nu i soffan hemma hos Maria, hon fick idag hem grejer som hon köpt för att börja göra naglar på folk. Så hon provade på mig, detta är alltså första gången hon gör med gelé osv. Så sjukt talangfull! Hon har sån grym potential!

Nu sitter hon och spelar gitarr och sjunger, she so good och här sitter jag helt talanglös och ba :-) 

Sover här inatt, vi hörs imorgon kompisar!


Studieteknik
Min kompis Josefin och jag började prata om studieteknik igår. Hon har alltid varit stressad när det kommer till plugg och inte tyckt att det är roligt (det är det inte heller, men det går att göra det lindrigt) Jag har lite tips på hur jag brukar göra, och som fungerar!
 
Tips 1:

Införskaffa böcker och kalender! Jag har en bok för att ta anteckningar på lektion, jag skriver alltid ner något varje lektion så det är bra om jag har den boken med mig jämt. En kalender upptäckte jag för ett år sen att jag behöver, innan den hade jag aldrig koll på någonting, prov, läxor, inlämningar eller andra saker som att träffa kompisar eller att man ska iväg någonstans. Det var skitjobbigt att aldrig ha koll på vad man behöver göra. Sen har jag en bok där jag skriver ner lite tankar och idéer. Alla dessa tre är så superduperviktiga för mig! Så införskaffa dig i alla fall något att skriva i, så du kan skriva ner allt som behövs.
 
 
Tips 2: 
 
Planera! Nu när du har dina böcker, ta en sida och skriv ner alla prov, inlämningar, läxor du behöver göra. Skriv vilka datum det är. Sen ser du vad du behöver plugga mest på, vad som tar längst tid att göra osv. Börja alltid med det som kommer gå lättast och snabbast, då har du det gjort. (Undantag om det är så att du har världens största inlämning som ska in bara några dagar senare, men ni förstår principen)
 
 
 
Tips 3:

Ta dig tid. Jag har turen på min sida när det kommer för vi får alltid jobba med våra arbeten på lektionstid. Har du inte det så har du säkert några håltimmar du kan döda genom att plugga på. På så sätt slipper du plugga lika mycket hemma. Men annars så måste du även här planera. Du kommer aldrig kunna plugga om du inte avsätter tid för det.
 
Tips 4:
 
Intervallplugga! Kan du inte sitta ner och plugga fyra timmar i sträck så förstår jag det, låt oss säga att du skriver en inlämning, sök fakta och skriv i tjugo minuter, sen ta fem minuters pass för att få sträcka på benen, kissa, peta på mobilen eller bara få frisk luft. Men efter de fem minuterna ska du sitta på stolen igen och plugga! Mycket viktigt att du håller den disciplinen, ställ alarm på mobilen. 
Ska du plugga inför glosor så kan du ju göra så att du skriver ner alla glosor, och sen välj antal set (hej gymbegrepp!). Säg att du ska skriva alla glosorna två gånger. Sen får du ta en paus. Med intervallträningen ska du inte känna att du inte har något val annat än att plugga tills du är klar för den dagen. Låter säkert hemskt men det är effektivt!
 
Tips 5:
 
Belöning! Vill du ha godis, köp en påse! Ät medan du pluggar eller plåga dig själv igenom pluggandet för att få äta godiset efter. Belöna dig med träning, få umgås med kompisar eller bara att få slippa känna tyngd på dina axlar. Min bästa belöning är, detta kommer låta så sjukt klyschigt, men det är just att jag är KLAR. Det känns verkligen superbra.
 
Jag hoppas ni kanske får nytta av det! What ever floats your boat liksom, kan jag hjälpa något så blir jag glad! Puss!